DYDEX Méhpempős Krémméz 400g

DYDEX Méhpempős Krémméz 400g

3 130 Ft-tól 5 ajánlat
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

További ajánlataink

Termékleírás
Bioméz Nem
Mennyiség 400 g

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

A tiszta méhpempőtmézzel való egyesítést követően, azok is bátran fogyaszthatják , akik ezidáig az íze miatt  nem szerették. Az 5-os méhpempő tartalom miatt a méhpempő íze szinte alig érződik. Ráadásul a mézet a krémesítési eljárás kapcsán,   hazánkban még nem annyira elterjedt krémméz formájában, melyet krémes, bársonyos állaga miatt, ki egyszer megkóstolja,   megszereti. Ára: 3350 Ft/400 g       8 Ft/g A krémméz a nyugati országokban  elterjedt termék, mely a méz minőségéről is tanúskodik, ez egyben sokak számára védjegye az igazi méznek. A méz kristályosodása egy természetes folyamat, melyet főként a méz glükóz tartalma befolyásol. Vannak mézfajták, melyek kis arányban tartalmaznak glükózt, mint pl. a tiszta akácméz, így ezáltal csak nagyon lassan, akár több év alatt kristályosodnak ki. A repcemézben viszont glükóz- fruktóz arány, döntő többségben a glükóz oldalára billen, így nagyon gyorsan a begyűjtést követően kb. egy hét alatt kristályosodik ki, azaz keményre köt. Amennyiben a krémmézet meleg vízben hőn tartva visszaolvasszuk, visszanyeri szokásos állagát. Krémmézként viszont, egy könnyen kezelhető, nem csöpögős mézet kapunk. Méhpempő hatásai:
  • Meddőség, menstruációs panaszok, klimax
  • impotencia, prosztata betegségek
  • vércukor szint csökkentő (cukorbetegeknek is)
  • krónikus fáradtság, immunerősítés
  • depresszió, álmatlanság, szorongás ellen
  • érelmeszesedésre
  • szívinfarktus ellen
  • daganatos megbetegedés ellen
A krémesítés másik célja, hogy az eltérő fajsúlyú méhpempő ne tudjon különválni, azaz felúszni a méz tetejére. Hogyan is készítjük a krémmézetA frissen pergetett mézet, rögtön finom szűrőn keresztül átszűrjük, vagy a korábban gyűjtött mézet 45C hőmérsékleten kiolvasztjuk, majd finomszűrjük. Ezt követően egy tartályos keverőgépbe tesszük az alapmézet (mely akácméz és napraforgóméz keveréke), majd az oltómézet, melyhez krémesített repcemézet használunk 10-20-os mennyiségben, illetve a tiszta friss méhpempőt, állandó 14C hőmérsékleten szakaszosan hűtőkamrában kb. 5-6 napig keverjük. Ez alatt a méz természetes úton kristályosodik, a keletkező kristályszemcséket a szakaszos keverés szétzúzza és bársonyos állagú lesz. Végül üvegekbe töltjük. Tájékoztató a termékhezNapi adagolása 21 evőkanál, mely kb. 210g mennyiséget tartalmaz, ezáltal az így adagolt méhpempő 20,5 gramm mennyiség lesz. A napi adag 22 evőkanálra is növelhető, ezáltal a szokásos napi adag méhpempőt, azaz 21 grammot fogunk elfogyasztani. A terméket fénytől, nedvességtől, levegőtől óvjuk, tárolhatjuk szobahőmérsékleten is, de akár hűtőszekrényben is. Minőségét ekkor min. 1 év időtartamig megőrzi. A termék, csak természetes összetevőket tartalmaz, színezéktől, ízfokozóktól, tartósítószerektől és egyéb adalékanyagoktól mentes. Így is ismerheti: Méhpempős Krémméz 400 g, MéhpempősKrémméz400g
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^