Szilvás süti" krémméz 140g (Mézbarlang)

Szilvás süti" krémméz 140g (Mézbarlang)

2 510 Ft Raktáron
Vásárlás az Árukeresőn?
Házhozszállítás: 1 990 Ft-tól
Személyes átvétel: ingyenes
Átvevőpont: 1 790 Ft-tól
A termék eladója:
2 510 Ft
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Az Árukereső.hu-n megvásárolható ajánlataink

 

Szilvás süti" krémméz 140g (Mézbarlang)

Mi ez?
2 510 Ft
Raktáron

Ajánlataink a termékre

 

Szilvás süti" krémméz 140g (Mézbarlang)

Mi ez?
2 510 Ft
Raktáron
 
Termékleírás
6% liofilizált szilva fahéjas repce krémmézben Fahéjas-szilvás varázslat a szilvásgombóc feledhetetlen ízével. Csak a Mézbarlangban kapható!

A szilváról A zamatos, húsos, lédús szilva kalóriaszegény, nem tartalmaz telített zsírokat, ám vitaminokban, ásványokban és más összetevőkben gazdag, amik hozzájárulnak az ideális egészség fenntartásához. A szilvát hashajtóként is használják, a székrekedés természetes ellenszere. Köztudott, hogy a benne lévő olyan összetevők, mint a rost, a szorbit és a szatén elősegítik az anyagcserét az emésztőrendszerben. A szilva kiváló C-vitamin forrás, amely hatékony antioxidáns. A C-vitamin segíti a szervezetet a rák, a gyulladások és a szabadgyökök elleni harcban. A szilva, kiváltképp a mirabella fajtái, értékes forrása az A-vitaminnak és a béta-karotinnak. Az A-vitaminnak jótékony hatása van a látásra, a bőrre és a nyálkahártyák egészséges megőrzésére. A gyümölcs jelentős mennyiségben tartalmaz olyan polyphenolic antioxidánsokat is, mint a lutein, és a zeaxanthinul cryptoxanthinul. Ezek az összetevők segítenek a szabadgyökök és a reaktív oxigén elleni harcban, ami fontos szerepet játszik az öregedés folyamatában és más betegségekben. A zeaxanthina, a retina sárga foltjában levő karotinoid elnyelő szelektív anyag, melynek feltehetőleg fényszűrő szerepe van. A szilva gazdag olyan ásványi anyagokban, mint a magnézium, kálium, vas és fluorid. A vasnak vörösvérsejtképző hatása van. A kálium a sejtek és a testnedvek fontos összetevője, ami szabályozza a szívverést és a vérnyomást. K-vitamint is tartalmaz, ami fontos a véralvadáshoz, a csontok fejlődéséhez és az Alzenheimer-kórban szenvedő betegek gyógyításához. A fahéjról Volt, amikor a fahéj értékesebb volt az aranynál. Egyiptomban balzsamozásra és vallási gyakorlatokra, míg a középkori Európában vallási rítusokhoz és az ételek ízesítéséhez használták. A fahéj gyógyhatásait már évezredek óta nagyra értékelik. Története fűszerként és orvosságként is régre nyúlik vissza. Szinte mindenki által ismert gasztronómiai termék, azonban a pozitív élettani hatásaival már nem mindenki van tisztában. Ismerjük most meg a fahéj jótékony tulajdonságait. Gyulladások és baktériumok ellen: A fahéj kéregben három olyan illóanyagkomponens található, amelyeknek komoly egészségügyi hatásai ismertek, ez a fahéjaldehid, a cinnamil-acetát és a fahéjalkohol. A fahéjaldehid az, ami gátolja a véralvadást, javítja a keringést és segíthet a vértisztításban. E tulajdonságának köszönhetően kiválóan lehet vele kezelni a reumás megbetegedéseket, hiszen így csökkenthetők bizonyos gyulladások. Mivel a fahéjkéregnek antimikrobiális tulajdonságai vannak, segít megállítani a káros baktériumok és gombák elszaporodását, amelyek a gombás fertőzésekért és a különböző gyulladásokért felelősek. Antibakteriális tulajdonságát kihasználják az élelmiszerek tartósítása során is. Vércukorszint kontroll: A fahéj kiválóan képes több mechanizmus révén is csökkenteni a vércukorszintet. Elsősorban ugyanis az étkezés után a véráramba bejutó glükóz mennyiségét képes csökkenteni. Továbbá a fahéj segít javítani a sejtek glükózfelvételét, valamint ezek mellett képes mérsékelni az éhgyomri vércukorszintet is. Az agy serkentése: A fahéj illata és íze kognitív serkentőként hathat, javítja a memóriát, valamint a vizualitást. Lassítja a szellemi öregedést. A fahéj kiváló forrása az olyan nyomelemeknek, mint a mangán, de rengeteg rostot, vasat és kalciumot is találunk benne. Szívbetegségek kockázatának csökkentése: A fahéj rendszeres fogyasztásával csökkenthető az összes koleszterin-, a rossz, vagyis az LDL koleszterin- és a trigliceridek szintje, amíg a jó, vagyis a HDL koleszterin szintje stabil marad. Tehát igazán pozitív hatással lehet a szívbetegségek kockázatának csökkenésére. Védelem rákos megbetegedések ellen: A fahéj fogyasztása pozitív eredményeket mutat a rák megelőzésében és kezelésében egyaránt. Hatását úgy éri el, hogy a rákos sejtek növekedését és a véredények képződését képes csökkenteni a daganatokban, továbbá képes elpusztítani a rákos sejteket. Kiemelkedő antioxidáns tartalom: A fahéj gazdag igazán erőteljes antioxidánsokban, polifenolokban. Az antioxidánsok azok az anyagok, amelyek képesek megvédeni a szervezetünket és testünket a szabadgyökök által okozott káros oxidatív hatásoktól. A repcemézről A repceméz az egyik legmagasabb szőlőcukor tartalmú mézünk, ezért is kristályosodik ki már néhány napon belül. Krémes (ránézésre "zsírszerű") állaga miatt hívják krémméznek is. Színe a krémszínűtől a halvány sárgáig terjed. Nagyon édes, de emellett a nyíló repcetáblára emlékeztető enyhe illata van. A repceméz előnyös sportolóknak és szellemi-fizikai munkát végzőknek is. A gyakran termelt hazai mézek közül a repceméz az egyetlen méz, amely lúgos kémhatású, ezért gyógyhatása gyomorsav túltengés esetén is megmutatkozik, ilyenkor is ehető, sőt javasolt. Mivel magas a vastartalma, vérszegénység ellen is ajánlott. A repcemézet (krémmézet) enyhe zamata miatt előszeretettel használják teába, kávéba, mert a repceméz meghagyja az italok ízét, aromáját. A repce virágpora és méze az egyik a legtáplálóbb a méhek számára is, ugrásszerűen erősödnek tőle a tápértékben dús beltartalma miatt. Hazai fogyasztók a repcemézet elsősorban olcsósága miatt értékelik. A repceméz főbb hatásai:
  • nagyon alacsony savtartalma miatt gyomorsav túltengésben, gyomorégésben szenvedőknek is ajánlható
  • szervezeterősítő
  • fertőtlenítő
  • gyulladáscsökkentő hatású
  • magas vastartalma miatt vérszegénység ellen is ajánlott
Egyedülállóan magas (6%) kékáfonya tartalmával garantáltan kirobbanó ízélményben lesz részed. Tippünk: fogyaszthatod nassolnivalóként, desszertként magában kanalazva, vagy túróhoz, natúr joghurthoz keverve, de túrókrémes süteményekhez vagy palacsintákba töltve is kitűnő választás. A gasztronómiai célú felhasználásának csak a képzeleted szab határt. Ha megkóstolod, biztosan rá fogsz szokni. Intenzív gyümölcsíze mindenkit elvarázsol: olyan, mintha egyenesen napérlelte zamatos kékáfonyába harapnál. Összetevők: liofilizá lt szilva 6%, repce krémméz 94%, fahéj Kiszerelés: 140 g Származási hely: Magyarország Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia307 kcalZsír0,13 gSzénhidrát81,7 g- amelyből cukrok81,4 gFehérje0,6 gSó0,000 g

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.